Откриха тържествено новата учебна година в Шесто ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Официален гост на празника бе кметът на община Кюстендил - Петър Паунов

В препълнен двор с много родители, учители и ученици, които бяха озарени от радостни усмивки, а в ръцете на децата грееха цветя и балони, се откри новата 2022/2023 учебна година в Шесто основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Кюстендил.

По традиция беше издигнат националният флаг на Република България пред погледите на присъстващите и с националния химн за първия учебен ден в това училище, което носи началото си от 1970 г. и което се наложи с водещи педагогически практики и много добър педагогически екип.

В храма на Шесто ОУ, което носи името на нашия голям възрожденец Паисий Хилендарски, винаги най-забележително и ритуално се извършва посрещането не само на първокласниците, но и на всички останали ученици и гости.

След художествена програма, изпълнена от по-големите ученици, се изявиха и малки първокласници, като рецитираха “Да смяташ без грешка и да носиш раницата тежка“, защото най-великите хора тръгват от тук, от първата стъпка, от първата учителка...

Интересно беше изпълнението на ученическа клетва, в част от която се казва: „Обещавам да бъда добър човек, обещавам да правя добро, обещавам да уважавам възрастните, обещавам да издигам авторитета на училището. Заклех се!".

Учителките на най-малките неориентирани още първокласници ги посрещнаха и поведоха към първите им класни стаи, а тази година първи клас ще водят г-жа Илиева, г-жа Миленкова и г-н Петров.

Официален гост на празника бе кметът на община Кюстендил - Петър Паунов, който не пропусна нито едно тържество през годините да не празнува тук, на тази дата, заедно с всички останали в това училище.

Прочувствена реч произнесе директорката на учебното заведение Здравка Тасева, която намери думи за всички и им пожела „На добър час!".

По-големи ученици от 8 клас поднесоха приветствия към учители и родители и стана ясно, че в това училище - храм на знанието, сериозната работа започва още от 15 септември.

На добър час пожелава на всички учители и ученици от Шесто ОУ и екипът на ИНФОМРЕЖА!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK