Директорът на СУ „Елин Пелин“, Клара Арабаджиева: Поклон пред живота и творчеството на нашия патрон!

Днес се навършват 73 г. от кончината на Елин Пелин

Уважаеми българи, скъпи колеги, родители и ученици,

Днес се навършват 73 г. от кончината на патрона на нашето училище - Елин Пелин. Това е едно от големите български имена на писателите, на майсторите на прозата и късия разказ.

Елин Пелин се нарежда със своето творчество до шедьоврите на българската проза с повестта „Гераците“, както и с други свои творения като „Андрешко“, „Косачи“, „На браздата“.

Елин Пелин - певецът на българското село, от чиито творби дъхти на земя и на рози, той влиза в гибелното въздействие на алчността върху човешката душа, служи си с хумор и проницателност за невидимата връзка между нещата от живота.

Нашето иновативно училище, което носи неговото жизнеутвърждаващо име, подготвя своите ученици за живота, такъв, какъвто е, подготвяме ги за бизнес предприемачи и партньори на бъдещето. Затова работим по много програми и предлагаме обучение по скандинавски езици - датски и норвежки, които се изучават единствено тук, при нас, и се гордеем с успехите си, постигнати до днес.

Нека по този повод да се преклоним пред живота и творчеството на нашия патрон - Елин Пелин, който винаги ни е сочил пътя напред!

 

Клара Арабаджиева

Директор на СУ „Елин Пелин”, гр. София

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK