Директорът на ПМГ - Гоце Делчев, се обучава в мениджърска академия

Снимка: личен архив

Комисия от експерти е одобрила кандидатурата на Елка Божикова

Eлка Божикова – директор на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, ще участва в мениджърска академия заедно с група директори от цялата страна.

„Мениджърска академия за училищни директори“ е обучителна програма за развитие на умения за управление у училищните лидери в България с участието на бизнеса. Академията се организира от сдружение „Образование България 2030“ с финансовата подкрепа на Българския форум на бизнес лидерите и е под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Целта е директорите да се обучат на ключови лидерски и мениджърски умения за управление на ефективни екипи – управление на времето и задачите, мотивация на екипа, ефективна комуникация, делегиране на отговорности, разрешаване на конфликти и други.

Всички получени кандидатури са преминали през процес на оценяване от комисия от експерти от „Образование България 2030“, Министерството на образованието и науката, Фондация „Заедно в час“, Фондация „Америка за България“ и Академия НИКЕ.

Оценката на кандидатурите е извършена на база на критерии като: мотивация на кандидата, релевантност на предизвикателства, с които се сблъсква в управлението на училищната институция, и нагласи за учене и взаимодействие с граждански и бизнес организации.

Обучителната програма се състои от 3 основни модула, като обученията ще се провеждат изцяло онлайн в платформата ZOOM. В края на месец януари участниците ще имат специално събитие, на което могат да споделят добри практики. Между самите модули те ще работят върху индивидуални или групови задачи, свързани най-вече с приложение на наученото в реална среда. Така ще имат възможност да тестват, експериментират, обсъждат и прилагат отново.

На първата среща с участниците в тазгодишното издание на Мениджърска академия Елка Божикова е установила, че в групата  има директор на училище, който е неин бивш ученик - Янина Христова. Пред всички признателната някогашна ученичка е заявила, че се гордее с този факт и благодари на гимназията и лично на госпожа Божикова  за това, че са поставили основите на бъдещото й реализиране!

Пред кореспондент на ИНФОМРЕЖА директорът на авторитетната гоцеделчевска гимназия изрази голямото си удовлетворение от факта, че е спечелила възможността да се обучава в „Мениджърска академия за училищни директори“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK