Директорът на ОУ-Средно село, Селвина Шивачева: Поклон пред Левски!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 години от гибелта на Левски

Скъпи жители на с. Средно село, колеги и ученици,

Днес се навършват 151 години от гибелта на нашия голям родолюбец и борец за свобода – Васил Левски. Чувствам се особено горда, че нашето училище носи името на този велик български революционер, който винаги ни вдъхновява за нравственост и патриотизъм.

Началото на нашето училище се крие в далечното минало, и то се смята за едно от оцелелите от древни времена. И както е казал Левски: „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи...”

Нашите деца заслужават на тях винаги да се гледа като на най-слънчеви и знаещи. И те с удовлствие декламират стихотворенията: „Девет годин той скита се, без сън, без покой, под вънкашност чужда и под име ново и със сърце порасло и за кръст готово“.

Ние сме училище, което обединява деца от три етноса, и всекидневно работим за интеграцията помежду им, което се случва много успешно - те си помагат и завързват приятелства и взаимно участват в различни училищни мероприятия.

На този ден за слава и безсмъртие с нашите деца ние пеем, танцуваме, декламираме стихове за Левски, който се оказа мъдрецът на революцията и нашият най-вдъхновяващ пример.

Поклон пред неговата памет!

 

Селвина Шивачева

Директор на ОУ „Васил Левски“ - с. Средно село

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK