Мустафа Карадайъ от Дебрен: Винаги, когато е трудно и сложно, идва ред ДПС да прави история

Снимки: ДПС

„За разлика от други, които разделят обществото и предизвикват кризи, ние изповядваме философията на заедността“

В тези трудни времена, когато живеем в поредица кризи, има и надежда, че заедно, с общи усилия, може да превърнем България в по-добро място за живеене за нашите деца и внуци. Това заяви председателят на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборна среща в село Дебрен, община Гърмен.

Винаги, когато е трудно и сложно, идва ред на ДПС да прави история на България. Така беше преди повече от 30 години, когато свалихме тоталитарния комунистически режим и докарахме демокрацията. Сега има нужда от нов етап за развитие на демокрацията. За такава, която обединява, за да има просперитет, добави Карадайъ.

За разлика от други, които разделят обществото, противопоставят и предизвикват кризи, ние изповядваме философията на заедността. Затова с г-жа Михайлова сме единствените кандидати, които олицетворяваме единството на нацията, каза още лидерът на Движението.

Той бе категоричен, че ще бъдат пример и гарант за спазване на Конституцията и законите на страната, а няма да ги нарушават както става сега и то "от най-високите институции".

Ще работим за утвърждаването на държавността, институциите да работят в синхрон, координация и при взаимен контрол, както повелява Конституцията, а не да воюват. Президентството ще отвори врати, за да могат политическите сили да седнат на едно място и да постигат решение по приоритетите в полза на обществото.

Обръщам се към всички, които милеят България да се нареди до модерните световни демокрацията, нека да направим пак история в развитието на демокрацията, а можещите и знаещите да гласуват с бюлетина 17 за единството на нацията, каза още Карадайъ.

Вярвам, че демокрацията има бъдеще, вие сте тези, които ще направите така, че демокрацията ще пребъде. Демокрация, която предполага заедност и която изисква толерантност. Демокрацията, в която президент ще е Мустафа - роден в Родопите, мюсюлманин и Искра, родена в София, християнка, заяви Искра Михайлова.

Преподнасяме на цяла България нашия опит и вашата подкрепа и казваме: Ние можем да бъдем достойната президентска двойка.

Ние сме тук, за да покажем силата си в името на благото на нацията. Силни сме, защото сме обединени и единни. И нямам съмнение, ще победим, добави Искра Михайлова.

Мустафа Карадайъ ще бъде стожер на законността и Конституцията, категорично заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. Готови сме за изборния ден, отчете другият заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов.

Време е да покажем най-голямото единство, на което сме способни, заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. А евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели призова: Заедно с № 17 да напишем новата история на България!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK