Кметът на община Гоце Делчев поздравява социалните работници и специалисти

Снимка: Infomreja.bg

Днес е техният професионален празник

По повод Световния ден на социалната работа кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов, направи обръщение към работещите в социалната сфера, които днес отбелязват своя професионален празник. В него се казва:

„На днешния ден, когато отбелязваме Световния ден на социалната работа, искам да отправя най-искрени поздрави и добри пожелания към всички социални работници и специалисти, помагащи на хората в нужда!

Пожелавам ви здраве, упоритост, отзивчивост, да бъдете все така отворени към проблемите на хората. Благодаря ви за професионализма и всеотдайността!“

Община Гоце Делчев е сред общините в България, които предлагат много и различни по вид социални услуги. 

Част от социалните услуги включват почасова или дневна грижа за хората. Това са Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа за деца и семейства в риск, Център за социална рехабилитация и интеграция, Патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания, Обществена трапезария и национална програма за лични асистенти за хора с увреждания над 90% с чужда помощ.

В община Гоце Делчев се предлагат и следните социални услуги от резидентен тип с 24-часова грижа: Дом за стари хора; ЦНСТ за пълнолетни лица с деменция; ЦНСТ за пълнолетни лица с умствена изостаналост; ЦНСТ за пълнолетни лица с психически разстройства; ЦНСТ за деца и младежи с увреждания и Кризисен център.

Всички тези социални услуги се предоставят на над 1400 потребители

Община Гоце Делчев продължава да разширява предлаганите социални услуги. Преди броени дни бе приключен проект, чрез който са изградени общо 30 броя социални жилища. Предстои кандидатстване за разкриване и на нови услуги.    

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK