Мая Манолова: Написахме проекторешението на парламента за Комисия по ревизията

Снимка: Infomreja.bg

Има линии, които не трябва да се преминават и те са ясно записани в политическия меморандум на коалицията - без ГЕРБ и ДПС

Написахме проекторешението на парламента за създаване на Комисията по ревизията. Имаме конкретни ангажименти към българските граждани, които ще започнем да изпълняваме от първия момент – Комисията по ревизията, промени в Закона за извънредното положение за подкрепа на малките фирми и домакинствата, справяне с COVID-кризата, Закона за частния фалит, Закона за колекторските фирми, Закона за личната помощ. Хората ни отредиха важната роля да сме гласът на гражданите, парламентарният омбудсман.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в „Седмицата на Дарик радио“.

Независимо как ще вървят преговорите между парламентарните групи, има въпроси, които чакат своето незабавно решение, сред които и Планът за възстановяване и устойчивост. В опита си Борисов да накаже следващите, започна да плаши българските граждани, че няма да внесе този план. Това означава, че очакваните първи 24 млрд. лв. от Европа могат да се забавят с месеци, дори година. ГЕРБ нямат право да правят заложник българските граждани и бизнеса на своята обида, че Борисов няма да е премиер, каза още Манолова.

Тя призова Томислав Дончев и министрите, ангажирани с третия вариант на Плана за възстановяване, да го обсъдят с представителите на новоизбраните парламентарни формации, работодателските организации и синдикатите и да бъде внесен в Еврокомисията до 30 април, когато е крайният срок. 

Подкрепям 1 лв. субсидия и мажоритарен вот, подкрепила съм ги още като омбудсман и няма причина да си променям мнението, допълни Манолова.

Предвид огромното очакване на българите за промяна, всеки, който се отклони от своите обещания към избирателите, ще бъде тежко посечен от народния гняв. Няма да има толериране на въртеливи движения и обяснителни действия. Хората очакват ясно, принципно и почтено поведение. Отговорност на Слави Трифонов е предлагането на кабинет и влизането в разговори с другите демократични субекти, тъй като той е втора политическа сила, категорична бе тя и подчерта, че разговорите с „Изправи се! Мутри вън!“ ще са публични.

Ние сме мрежа и различните мнения при нас са нещо нормално. Има линии, които не трябва да се преминават и те са ясно записани в политическия меморандум на коалицията - без ГЕРБ и ДПС. Заявили сме го ясно и това е наша принципна позиция. Предварително сме заявили готовност за сътрудничество с партията на Слави Трифонов и Демократична България, каза още Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK