Нови 52 случая на коронавирус в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 72-ма души

Общо 52 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини на територията на областта: Кюстендил – 24, в Дупница – 13, Кочериново – 4, Невестино и Бобов дол по 3 нови случая, в Сапарева баня и Бобошево по двама новозаразени и само една положителна проба от Трекляно, съобщават от Областния кризисен щаб.     

Към днешна дата 33 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях двама са на интензивно лечение, а други 21 са в средно тежко състояние и на кислород.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 72-ма души. От тях четирима пациенти са в реанимация, а 10 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 44 лица. От тях 8 са в по-тежко състояние, а 23-ма на кислород.

През изминалото денонощие са починали четирима души – жена на 79 г. от община Дупница; жена на 66 г. и двама мъже на 69 г. и на 66 г. от община Кюстендил. Всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK