Стартира „Градска рециклиада“ в Дупница

Снимка: Община Дупница

Това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България от март до декември 2023 г.

Община Дупница и ЕКОПАК България започват съвместна кампания „Градска рециклиада“ с мисията да спасят стотици тонове отпадъци от природата и да осигурят животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест.

Това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България от март до декември 2023 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“

Целта, която си поставяме е да увеличим с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до декември 2023 г. спрямо същия период на миналата година.

При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест на подходящи обществени места в града.

В България от внезапен сърдечен арест загиват повече от 10 хиляди човека годишно - 10 пъти повече отколкото в автомобилни катастрофи, пожари и природни бедствия взети заедно! Автоматичните дефибрилатори са често срещани по обществени места в много европейски градове.

От март до декември 2023 г. Община Дупница  и ЕКОПАК ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини да се включат в кампанията.

Искрено вярваме, че с помощта на всички нас – институции, граждани и бизнес, ще постигнем и надминем целите на кампанията. Следете страницата на общината за актуалните събития по тази кампания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK