Община Гърмен кандидатства по проект за създаване на кът за отдих

Снимка: Infomreja.bg

Предвижда се той да бъде в общинския център

На свое редовно заседание членовете на Общинския съвет в Гърмен приеха анализ на потребностите от социални услуги в общината, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет. Анализ беше направен и на проектопредложение за планиране и разкриване на нови социални услуги от резидентен тип за включване в Националната карта на социалните услуги.

Съветниците взеха решение община Гърмен да кандидатства с проект „Облагородяване на зона и създаване на зелен кът за отдих в село Гърмен“ по национална кампания “Чиста околна среда – 2023“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, финансиран от Министерството на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в размер до 15 000 лева с включен ДДС. Възложено беше на кмета на общината да подготви и внесе проектно предложение с необходимите документи за кандидатстване за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ съгласно изискванията на ПУДООС.

На заседанието беше допълнена Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост, за 2023 година. Разгледани бяха и докладни записки на общинския кмет  относно отдаване под аренда на земеделски имоти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK