Сърбия е шампион в Европа по брой новозаразени с Covid-19

Снимка: ЕПА

В Европа според смъртността след Северна Македония са България, Босна и Херцеговина и Косово

През последните седем дни Сърбия е първата в Европа и втората държава в света по отношение на среднодневния брой новоинфектирани с коронавирус на милион жители според ourworldindata.org.

Според този сайт Сърбия е със средно 1018 нови случая след малката островна държава държава Гренада, със средно 1447 нови случая на ден, съобщава "Данас".

Черна гора е на трето място, Монголия на четвърто, а Доминиканската република на пето. Израел, Суринам, Куба, Санта Лусия и Антигуа и Барбуда също са в челната десетка.

От европейските страни веднага след Сърбия в списъка е Словения, с около средно 500 нови случая на милион жители през последните седем дни, следвана от Великобритания.

Според броя на починалите миналата седмица Гренада отново е на първо място със 212 смъртни случая на милион жители, а в Европа първа е Северна Македония с 96, което е и четвъртото място на планетата.

В Европа според смъртността след Северна Македония са България, Босна и Херцеговина и Косово. Според този критерий Сърбия е 27-а в света.

По данни от вчера в Сърбия за последните 24 часа са регистрирани 6 745 нови случая на коронавирус и 35 смъртни случая. Общо 860 431 души са заразени с вируса досега, а са регистрирани 7 733 смъртни случая. В момента в болници има 4 199 пациенти, от които 177 са на респиратори. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK