Пожарникари спасиха 82-годишна жена, изнесоха я от горящата й къща

Снимка: Infomreja.bg

Пожарът е предизвикан от отчупил се клон, който скъсал електропровод

82-годишна жена от шуменското село Лозево е пострадала след пожар.

Сигнал за произшествието е приет в 04:48 часа на 10 август. Съобщено било, че гори къща на ул.“ Август Попов“ в селото. Към мястото на произшествието незабавно са насочени екипи на пожарна и полиция. След пристигане на място полицейски екип чул викове за помощ. В една от стаите на къщата била възрастна жена. Полицаите заедно с пожарникарите спасили жената, която била в силно задимена стая в къщата. Откарана била с екип на Спешна помощ в шуменската болница. Настанена е за лечение в ОАИЛ с дихателна недостатъчност.

Огнеборците заварили развит пожар в пристройка, долепена до къща. Пет противопожарни екипа с 10 огнеборци и спасители участвали в ликвидирането му.  От две домакинства са унищожени общо 310 кв. метра покривна конструкция, 20 кубика дърва за огрев, моторен трион, ярмомелка, ел.флекс, елетрожен, хидрофор, водоструйка, дрелки, 20 бали фураж, мотофреза и много други инструменти.

Пламъците са ликвидирани с помощта на 48 тона вода, пяна. Спасени от опожаряване са две къщи.

По данни на очевидец огънят тръгнал след силен вятър. Клон от стар орех се счупил и скъсал електропровода, който преминавал над къщата, и предизвикал пожара.

Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK