ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Партиите и коалициите не се разбраха за ръководните позиции

Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил за провеждането на предстоящия извънреден вот за Народно събрание на 2 април. 

Партиите и коалициите не се разбраха за ръководните позиции в РИК - Кюстендил. За председател предложения направиха от коалиция ГЕРБ - СДС, “Продължаваме промяната” и “БСП за България”. За секретар предложения направиха от ДПС и “БСП за България”. За местата на зам.-председатели имаше предложения от “Възраждане”, “БСП за България” и “Да България.”

 РИК - Кюстендил се състои от 13 членове - председател, двама зам.-председатели, секретар и членове.

Като брой членове разпределението съответно между партиите е: ГЕРБ - СДС - четирима; ПП - трима; ДПС - двама; останалите по един -  БСП, ДБ, “Възраждане” и “Български възход”.  

“И Областна администрация, и РИК ще работим за това изборите да протекат нормално и спокойно”, заяви областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.

“Уважавам всички членове, които РИК е имала досега - били са точни, акуратни, с опит. Организирахме и проведохме спокойни избори. В работата досега сме били добри партньори и се надяваме така да бъде и занапред”, коментира още областният управител инж. Пандурски. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK