12 години затвор за опит за убийство на жена в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Мъжът насочил револвер към нея, натиснал спусъка, но оръжието засякло

Окръжна прокуратура – Благоевград, постигна осъдителна присъда спрямо подсъдимия С.К., обвинен за извършените от него престъпления – опит за убийство, незаконно държане на оръжие и боеприпаси и опит за влизане в чуждо жилище, чрез употреба на сила, през нощта и въоръжен.

Подсъдимият К. повече от 10 години живеел на семейни начала със С.О. До май 2018 г. двамата обитавали къщата на жената в гр. Благоевград. Причината за раздялата им била в промяната на отношенията помежду им и упражняваният от мъжа физически и психически тормоз върху пострадалата. Агресивното поведение на подсъдимия се проявявало след употреба алкохол.

След поредния скандал С.О. помолила С.К. да напусне дома й. Разделили се видимо нормално за околните, като подсъдимият заминал да живее и работи в Германия.

Впоследствие мъжът започнал да пише на С.О. в социалните мрежи. Настоявал да се съберат, обаждал й се по телефона, като я молил да подновят връзката си. При отказите на жената ставал агресивен и започвал да я заплашва, че ще я застреля и ще запали къщата й.

На 17.02.2019 г. С.К. пристигнал в гр. Благоевград и отседнал в хотел. След като опитите му да проведе разговор със С.О. останали безуспешни, подсъдимият решил без предупреждение да отиде и лично да разговаря с нея. Предварително се снабдил с револвер марка „Rast&Gasser” и бойни патрони за него. Оръжието било преработено, без регистрация в системата на МВР, като подсъдимият нямал издадено разрешение за носене на оръжие.

Около 4 часа сутринта С.К. счупил външното стъкло на прозореца в къщата на жената, извадил револвера и го насочил срещу нея. Произвел изстрел, стреляйки в посока към вратата, след което направил опит да влезе в дома. Инстинктивно пострадалата започнала да се брани.

Подсъдимият натиснал спусъка на револвера и отново произвел изстрел, при което проектилът ударил стената. Шокираната жена се опитала да се предпази със стол от изстрелите на подсъдимия, който отново насочил револвера срещу нея. С.К. натиснал спусъка, но оръжието не произвело изстрел (револверът засякъл), а патронът останал в гнездото на барабана.

Произведените изстрели и виковете на изплашената жена събудили съседите. Междувременно подсъдимият незабавно се оттеглил от местопроизшествието, при което изхвърлил револвера. Изплашен от последствията от извършеното, подсъдимият решил максимално бързо да замине за Германия, оставяйки багажа си в хотела. Няколко часа по-късно бил задържан от полицаите на ГКПП – Видин.

С решение на съда подсъдимият С.К. е осъден на дванадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK