Лидерите на партиите гласуват! (ОБНОВЯВА СЕ)

Снимка: Infomreja.bg

За какво дават гласа си?

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни правото си на глас още в 8ч. сутринта. 

Той по традиция бе един от първите, които отидоха до урните. Доган поздрави членовете на секционната избирателна комисия и подаде гласа си. "Гласувах за бъдещето на България", каза той.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов упражни правото си на глас точно в 9.00 ч.

"На страната й трябва управление, но не какво да е, а истинско и смело реформаторско управление, което може да се справи с предизвикателствата, пред които сме изправени и да направи скок в развитието на страната. Това е напълно възможно колкото и сложно да изглежда положението. Именно тази сложност може да бъде мотивация и движеща сила България да направи скок в развитието си и ние можем след година-две да бъдем в много по-добро положение. Просто не трябва да изпускаме фокуса от наистина важните приоритети, трябва отговорност и последователност - за това гласувах", заяви Иванов, след като гласува.

Лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев упражни правото си на вот.

"Надявам се, че електоралната подкрепа ще дойде отвсякъде ", заяви той.

"Българските национални интереси имат три стълба - сигурност, справедливост и благоденствие. Това са основните структурни неща, които формират фундамента на обществото. Червените линии са именно националните интереси", заяви той и посочи, че очаква "максимален" резултат.

Българските граждани трябва да гласуват за собственото си бъдеще, посочи още Янев.

"Дали ще има правителство е въпрос на преговори", смята той.  "Българите трябва да престанат да слушат внушенията, че избирателната активност ще бъде малка, посочи лидерът на "Български възход", да не си оставят мисленето и действията за утрешния ден", призова още лидерът на "Български възход".

"България има нужда от сигурност и стабилност. Трябва да възстановим стабилността, диалога и демокрацията", това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който даде своя вот в Кърджали.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на глас в избирателна секция 48 в 25 ОУ „Д-р Петър Берон“ на ул. „Балканджи Йово“ №22 в район „Красно село“ в София. 

Гласувах за едно стабилно управление, което да осигури топла и спокойна зима, да овладее цените и да гарантира доходите на българските граждани.

Това каза председателят на СДС Румен Христов, след като упражни правото си на глас във 2 СУ “Акад. Емилиян Станев”, предаде БГНЕС.

България има нужда от реформи, каза още Христов. Той бе категоричен, че ориентацията на страната е проевропейска и бъдещото управление трябва да я поддържа.

Няма да е лесно съставянето на правителство след изборите. Има нужда от компромиси. Въпросът е дали проевропейските, евроатлантически сили ще намерят възможност да седнат на една маса. Надявам се да има правителство, от това има нужда България днес, подчерта коалиционният партньор на ГЕРБ.

"При всички положения резултатите ще бъдат доста по-различни от тези, които ни обясняваха че ще бъдат през последния месец социолозите. Днес вече няма никакво значение какво казват социолозите. От значение е само какво ще каже българският народ". Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, след като упражни правото си на глас.

Той беше категоричен, че след вота няма да влиза в коалиции. „Можем да влезем в коалиция само с хората, с които се срещнах по пътя, идвайки да гласувам. Два са пътищата пред България. Или ще променим кардинално своя път на развитие и ще имаме шанс за оцеляване. Или Бог да пази България, ако продължим по същия пък като през последните 30 години”, посочи Костадинов.

„Единственото правителство, което ще подкрепим е кабинет с мандата на „Възраждане”, категоричен беше лидерът на партията пред Нова.

„Този хаос и рекет, който се налага върху българите, трябва да престане”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас.

Според него в следващите месеци основна тема ще бъде войната в Украйна, но някои политици избягвали да говорят по нея.

„България трябва да бъде ясна и категорична за мястото, на което се намира – в ЕС и НАТО. За мен е важно държавата да държи евроатлантическия курс. Така ще ни уважават повече, дори и руснаците”, каза още Борисов.

Той определи като топ приоритет влизането на страната ни в еврозоната. Това ще ни осигури място сред "белите държави", смята още лидерът на ГЕРБ.

За самия себе си той каза: „Моето его отдавна съм го надживял. Мога да обещая, че реваншизъм няма да има. Аз съм най-добронамереният човек към всички партии, най-добрият и разумен политик, с най-богат опит”, цитира Нова.

"Ясната коалиция, която ще направим, е тази с българския народ".

Това каза бившият премиер и лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който упражни правото си на глас в София.

Изборът днес е много важен. Изборът между връщане обратно в годините на прехода и скъсвайки прехода веднъж завинаги, може да вървим към една просперираща България. Сигурен съм, че българите ще изберат България да продължи напред."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK