Депутатът Михаела Крумова: Поведението на г-н Трифонов и неговата партия показват страх

Снимка: ПП ГЕРБ - Кюстендил

Тя бе категорична, че партията на Станислав Трифонов е излъгала избирателите и за въвеждането на мажоритарното гласуване

Това поведение на г-н Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“ показва един страх и невъзможност за носене на отговорност. Излъга и своите избиратели – тези 500 хил. души български граждани, които му гласуваха доверие, че той може да управлява и че е носител на промяната. Това заяви по време на пресконференция народният представител от ГЕРБ Михаела Крумова. „Очевидно е, че нито една от „партиите на промяната“, които се афишират, че искат промяна, всъщност не я искат. Искат да прокарат определени лобистки закони за ангажименти, които са поели пред определени хора“, коментира още Крумова.

Тя бе категорична, че партията на Станислав Трифонов е излъгала избирателите и за въвеждането на мажоритарното гласуване. „Преди 5 г. му се довериха 2,5 млн. души за провеждането на референдум. В този период, по инициатива на ПП ГЕРБ, бяха внесени промени и в ИК по отношение на мажоритарния вот, които обаче не бяха приети от другите партии. Ние внесохме и в сегашното НС проект за изменение и допълнение на ИК, с оглед мажоритарния вот, но на първо четене всички останали парламентарно представени партии не го приеха“, посочи народният представител от ГЕРБ.

Като грубо вмешателство в работата на изпълнителната власт от законодателната власт определи налагането на мораториум депутатът от ГЕРБ. „Съгласно нашата Конституция имаме разделение на властите и реално не може едната власт с действията си да ограничава изпълненията на конституционно вменени задължения на друга власт, каквото се случи. Вчера сме внесли в КС жалба това решение на НС да бъде обявено за противоконституционно“, коментира още Михаела Крумова.

Народният представител благодари на всички жители на област Кюстендил, които са дали своето доверие на ПП ГЕРБ на изминалите парламентарни избори. „Това показва, че хората имат доверие в политиките, които правим и за усилията, които полагаме за подобряване на икономическата и социална стабилност, както и в сферата на здравеопазването“, посочи народният представител от ГЕРБ.

Михаела Крумова, която през изминалите шест години бе председател на Общинския съвет в Кюстендил и има опит като законотворец на местно ниво, сподели и първите си впечатления в качеството си на народен представител. „Не съм очаквала, че от трибуната на Народното събрание може да се говори с такава ненавист и агресия и да се използват такива нецензурни думи. По време на кампанията нашите опоненти и вече парламентарно представените партии и коалиции даваха заявки, че „ще направят всичко възможно, за да се върне парламентаризмът в България и да се повиши доверието в НС“. Нищо такова не се случва. Езикът, който се използва и това, с което се занимава НС, според мен, не отговаря на очакванията на хората. В момента се намираме в изключителна здравна криза, която продължава повече от година.

Вместо да се внесат законопроекти, които да са в полза в социален, икономически и здравен план за хората, нашите опоненти се занимават с промени в Изборния кодекс, в НПК, в Закона за съдебната власт“, коментира Михаела Крумова. Тя подчерта, че в тези времена на нестабилност, единствената отговорна партия, която се е опитала да състави правителство и да проведе градивен диалог, е ГЕРБ. „От страна на нашите опоненти това е поведение, което показва страх, липса на отговорност и желание за дестабилизиране на страната. В момента имаме нужда от работещо НС и стабилно правителство, което да поема отговорности и да води полезни политики за хората“, подчерта народният представител от ПП ГЕРБ.

Като председател на Общинската структура на ГЕРБ – Кюстендил, Михаела Крумова направи анализ и на изборните резултатите. „Получили сме подкрепата на 31,95% от избирателите в областта, което е повече от 17 600 гласа. Резултатът ни е един от водещите за ГЕРБ в страната. Има спад на броя гласували през 2017 г., но сме направили анализи, отчели сме си грешките и ще се обърнем още повече към хората, за да чуем техните мнения и проблеми. Започваме и активна работа със структурите ни по места – да има едно обновление, привличане на нови и млади хора“, подчерта Крумова. Тя отбеляза, че ПП ГЕРБ в област Кюстендил е провела кампания в изключително позитивен тон, отчитайки свършеното и представяйки акценти от своята програма.

Като водещи приоритети в своята работа и ангажименти, поети от ПП ГЕРБ по време на кампанията, Крумова посочи: „Ще продължим да работим по отношение на подобряване на социалната и икономическата среда в областта. Ще продължим да настояваме за изграждане на Коридор номер 8, който е от изключително стратегическо значение за развитието на областта. Ще настояваме за изграждането на спортна зала в областния град и за довършването на яз. „Кюстендил“, както и за рехабилитацията на ВиК мрежата.“

Михаела Крумова анонсира и предстояща своя приемна с граждани на 10 май /понеделник/, от 11:00 до 13:00 ч., в град Кюстендил. „За да бъда близо до хората, за да чуя техните проблеми и ако мога да помогна, всеки понеделник ще организирам и провеждам приемни в различни общини от областта“, обяви депутатът от ГЕРБ.

По повод предстоящия Великден, Михаела Крумова пожела на всички жители на област Кюстендил светли и благословени празници. „Желая здраве на Вас и семействата Ви. Нека бъдем по-смирени и сплотени“, пожела тя.

 

КОМЕНТАРИ

Давни08:58 - 28.04.2021
Бааах маа ммму къв голем език за лизане го вади. Направо целия го облиза. Смени сега г-н Трифонов с г-н Борисов само в статията и ще е по актуално.
Мартин22:10 - 27.04.2021
Тази лъже кат дърта циганка. Щяла да чуе проблемите на хората.ХА-ХА-ХА. Ама оу,за последните три години седем пъти се опитах да влезна и да се свържа с Вас , като човек с специални потребности (инвалид) ,и всеки път бягаше като дявол от тамян и казваше на общинската охрана да кажат че те няма. Но такива сте от тази сбирщина ГРОБ, нямате ни срам,ни очи.
Паунчев17:44 - 27.04.2021
Eдна жена, вдъхновена от гащите на боко и особено от начина, по който ги вади от бузите.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK