Прокуратурата разследва тежко ПТП със загинал край Велико Търново

Снимка: Infomreja.bg

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване

На 17.11.2023 г. е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново по повод настъпило тежко пътнотранспортно произшествие с един загинал и един пострадал - престъпление по чл. 343, ал. 1, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.

Около 15,00 часа на 17.11.2023 г. на път от с. Мусина за гр. Велико Търново товарен автомобил "Форд Транзит", управляван от И.Р., на 50 години, движейки се в посока с. Мусина, губи управление на товарния автомобил, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещия се влекач „МАН“ с прикачено полуремарке, управляван от Г.Д.

В резултат на произшествието на място е починал 27-годшиният пътник (син на водача), който е пътувал в буса. Водачът на буса е откаран в МОБАЛ- Велико Търново, където е настанен в интензивно отделение с множество травми и опасност за живота, съобщават от държавното обвинение.

Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване. Извършен е оглед на местопроизшествието. Двата автомобила са иззети като веществено доказателство.

Водачът на камиона е изпробван за алкохол и наркотични вещества с техническо средство, като пробите са отрицателни. На водача на буса е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват.

Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването за пълното изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK