Денят ще бъде слънчев

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 27 и 32 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. В сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който привечер в западната половина от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София около 27°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След пладне над масивите от Западна България облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, по билата от северозапад; привечер ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 3 мин. и залязва в 20 ч. и 43 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 39 мин. Луната в София залязва 6 ч. и 44 мин. и изгрява в 22 ч. и 45 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK