Започва леко захлаждане

Снимка: Infomreja.bg

След обяд ще бъде облачно и на места ще превали

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. По приземната линия на фронта ще има локални интензивни валежи, градушки и временно усилване на вятъра. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат 25° и 30°, в София около 25°.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по билата - североизточен вятър, който временно ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 24°-30°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за май.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 6 мин. и залязва в 20 ч. и 39 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 33 мин. Луната в София залязва 5 ч. и 08 мин. и изгрява в 18 ч. и 45 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK