Президентът към студентите: Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни

Снимка: Infomreja.bg

Радев поздравява българските студенти и университетските преподаватели

Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни и сбъдвайки мечтите си, с талант и амбиция да сътворите нова България. Това пише президентът Румен Радев в поздравление към българските студенти по случай 8-ми декември.

„Има една обща за целия български народ религия и тя е знанието. Просветата и образованието изправиха народа ни през Възраждането. На тях принадлежи и бъдещето“, заявява държавният глава.

По думите на президента здравната криза е показала колко важни за обществото ни са всеки лекар и медицински специалист, отдадени на призванието си. „Българският съд показва какво значат вещите юристи с характер и достойнство, когато законите в родината са подложени на изпитание. Талантливите инженери имат огромен принос за модернизацията на страната ни“, посочва Румен Радев.

В поздравлението си държавният глава отбелязва, че днес хиляди студенти учат зад граница, но всички български студенти милеят за България и всеки от тях има своя дял от бъдещето на родината. „Университетите обучават професионалисти, но високата им цел е да градят личности. Студентите са съвестта на нацията“, подчертава още в поздравлението си до българските студенти президентът Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK