Денков очаква енергетиците на среща в Министерския съвет

Снимка: БГНЕС

Енергийният министър вече се срещна с част от протестиращите

Премиерът Николай Денков организира среща в Министерския съвет днес с протестиращите енергетици и миньори, пише БГНЕС.

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа”, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2”, в „Мини Марица-изток”, в отделните рудници на „Мини Марица-изток” и в ТЕЦ „Бобов дол”, както и ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика” и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа” в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

Припомняме, че енергийният министър Румен Радев вече се срещна с протестиращи енергетици. „Не се поддавайте на настроения един срещу друг, защото ще има и въпроси като: „Знаете ли колко ни струва вътрешната енергетика”. Освен работата и постепенно затихване на функциите на производството, това трябва да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение”, подчерта той.

„Приемам вината си и в това, че не комуникираме достатъчно. Бърка се, като се говори, че териториалните планове предопределят конкретни проекти. Смисълът им е да създадат предпоставката за проекти. Тези проекти трябва да идват от частния сектор”, подчерта Радев. „Ние имаме най-атрактивният регион за инвестиране в Европа”, убеден е министърът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK