Момчил Мавров поема Здравната каса

Снимка: Infomreja.bg

Мавров ще изпълнява длъжността "управител" на НЗОК до приемане на решение на Народното събрание за избор на нов управител

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) възложи на подуправителя на институцията Момчил Мавров временно да изпълнява длъжността "управител". Това съобщиха от НЗОК на сайта си след заседание на Надзорния съвет.

Мавров ще изпълнява длъжността "управител" на НЗОК до приемане на решение на Народното събрание за избор на нов управител на институцията. Решението идва след като по-рано днес депутатите прекратиха правомощията на управителя на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки че той оттегли оставката си.

А самата оставка явно бе подадена след като преди четири месеца избирането на Момчил Мавров за подуправител на Здравната каса по предложение на ГЕРБ и с гласовете на ДПС и въздържанието на опозицията, предизвика сериозно напрежение между партньорите в мнозинството. Тогава бе обявено, че ГЕРБ и ПП/ДБ са постигнали съгласие както Михайлов, така и Мавров да подадат оставки и да се търсят консенсусни фигури-експерти, които да управляват парите ни за здраве.

Тогава бе обявено и че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се разбрали всички назначения в регулатори да се правят въз основа на ясно разписано споразумение, което предстои да се изготви и одобри. Такова споразумение така и не видя бял свят.

Въпросът обаче явно е бил замразен до днес, когато изненадващо по предложение на ГЕРБ и ДПС в дневния ред влезе гласуването на оставката, но само на Станимир Михайлов. Няма информация оставка да е подадена от Мавров.

Станимир Михайлов бе избран за управител на Националната здравноосигурителна каса в края на юли месец 2023 г., като той беше единственият кандидат за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Днес от ПП-ДБ също реагираха и то гневно, заплашвайки, че ще дадат гласуването на оставката на Конституционния съд, пише news.bg. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//