За БСП било логично Кирил Петков да е премиер

Снимка: Infomreja.bg

Явор Божанков: Всичко, което ние сме искали и защитавали, е публично и по него няма спор

Според Явор Божанков от БСП логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател.

Той смята, че това трябва да е лидерът на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

„Всяка партия има експертиза. Една от силните страни на БСП е именно социалната политика. По-голямата част от нашите предложения са насочени именно натам – актуализация на пенсиите, подкрепа на млади семейства, подкрепа за малкия и средния бизнес в ценовата криза”, каза Божанков пред Нова телевизия.

Той коментира и очаквания старт на консултациите за министерски постове.

„Доколкото знам, разговор за имена за министерски номинации не е започнал, защото първо финализираме разговорите по политики. Оттам нататък БСП ясно е определила преговорен екип и негов лидер, който ще води разговора за конкретни назначения. Този разговор към момента не е воден”, посочи Божанков.

„Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се сменя лидера на тоци преговорен екип, той е ясен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще участва и в следващия кръг на преговори”, допълни той.

„Плюс на публичните преговори е, че всичко се видя. Всичко, което ние сме искали и защитавали, е публично и по него няма спор”, каза още Явор Божанков. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK