Христо Иванов: Днес Пеевски и ДПС празнуват заради „Булгартабак“

Снимка: ДБ

„На 14 октомври 2021 г. изтича 10-годишният срок с ангажименти по приватизационния договор на дружеството“

Днес е 14 октомври и в това мрачно време трябва да има един изключително щастлив човек – Делян Пеевски и другарите му от Сарая на Доган, защото официално приключва 10-годишното задължение на „Булгартабак“ за запазване на основния предмет на дейност на дружеството.

Това обяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов с живо включване пред завода на „Булгартабак“ в Благоевград.

„Днес е Ден на широко затворените очи, Ден на корупционния обир, плячкосването на цяла индустрия в България, на поминъка на много хора“, обяви Иванов.

Когато през 2011 г. беше сключен приватизационният договор в него имаше фиксирано задължение за запазване на основния предмет на дейност на дружеството и неговите дъщерни дружества. На 14 октомври 2021 г. приключва срокът, в който държавата можеше да упражнява контрол върху сделката.

„Демократична България“ инициира серия от сигнали по изпълнението на приватизационния договор, но без резултат.

„Проверките се замитаха, правеха се по документи, откриваше се, че била запазена дейността, защото имаше някакви фалшиви марки цигари. Прокуратурата също нищо не намери, въпреки че щеше да проверява приватизацията“, каза Иванов.

Само в „Благоевград  БТ" от близо 200 милиона лева приходи през 2011 г. се стига до 7 милиона през 2020 г. Преди десет години е имало средно 1046 служители, докато миналата година са били 20.

„Това е предприятие, което имаше структурна роля за поминъка на избирателите на ДПС. Дори това не ги е накарало тези ченгета и корумпари от Сарая да се погрижат поне за едно нещо. Това е Това е моделът „ДПС“. Това е плячкосването. Това е духът на унищожението на Пеевски и Сарая“, каза Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK