В Турция започна гласуването на втория тур на президентските избори

Снимка: БТА

Право на глас имат 64 милиона турски граждани

В Турция започна гласуването на втория тур на президентските избори. Избирателните секции във всички 81 окръзи в страната бяха отворени в 08:00 ч. Гласуването ще продължи до 17:00 ч., съобщава БТА.

В страната и в чужбина бяха разкрити общо 191 884 секции. Право на глас имат 64 милиона турски граждани.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да гласува в Истанбул, а неговият съперник – кандидатът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу, да гласува в Анкара.

Мерките за сигурност в цялата страна, включително в столицата Анкара, са засилени. Безопасността на втория тур на президентските избори в Турция се осигурява от 596 700 служители на силите за сигурност, включително 324 400 полицаи, 194 000 жандармеристи, 2,6 хиляди служители на бреговата охрана. В готовност са 73 хеликоптера, 8 самолета, 61 безпилотни летателни апарата, 754 водни оръдия, съобщава министерството на вътрешните работи на страната, цитирано от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Междувременно министърът на правосъдието Бекир Боздаг заяви, че гласуването на втория тур на президентските избори в Турция преминава спокойно, без инциденти.

Много граждани в Анкара се струпваха пред избирателните секции още при отварянето им. Засега трафикът в турската столица е спокоен, като повечето хора отиват пеша до училищата, в които трябва да гласуват. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK