Петима задържани, сред които и дете, след акцията в Котел

Снимка: МВР

Резултати от специализираната операция в Котленско

Разкрити кражби от частни домове, установено е притежание на наркотични вещества и множество нарушения по ЗДвП, отчитат екипите на ОДМВР-Сливен, след проведената днес специализирана операция.

Акцията е по утвърден план на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и се проведе на територията на населените места, обслужвани от участък „Градец“ към РУ-Котел.  Целта е противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, незаконния добив на дървесина, притежание и разпространение на наркотични вещества и пътна безопасност. Операцията е проведена от екипи на ОДМВР-Сливен, Зонално жандармерийско управление-Бургас и служители на ЮИДП. 

По време на акцията са проверени 165 превозни средства, 317 лица, извършени са проверки на криминалния контингент. Задържани са 5 петима – една жена, трима мъже и едно непълнолетно момче. Четирима от тях са извършили кражби на предмети и инструменти от части домове и лек автомобил, един е задържан за притежание на наркотични вещества. 

Съвместно със служители на ЮИДП-Сливен са извършени проверки за незаконно добити дърва за огрев. Установени са 10 случая, за които в РУ-Котел са образувани  преписки по чл. 235 от НК.  

Специализираните операции по различни направления на дейност на територията на ОДМВР-Сливен продължават, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK