Облачно време и днес

Снимка: Infomreja.bg

На места, главно в Западна България, ще вали дъжд

Днес ще бъде предимно облачно и на места, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. В крайните югозападни райони и Родопите валежите ще са по-интензивни. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 8°.

Над планините ще бъде предимно облачно, в масивите в западната половина на страната - с валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. В Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места е възможно да преръми слабо. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня още ще се повиши.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 50 мин. и залязва в 17 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 36 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 19 мин. и залязва в 19 ч. и 29 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK