Задържаха водач, превозвал 18 сирийци, катастрофирал и опитал да избяга на полицаите

Снимка: Infomreja.bg

Предстои произнасянето на съда по искането за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 и по чл. 270, ал. 1 от НК.

В качеството на обвиняем по делото за незаконно превозване на мигранти с цел набавяне на имотна облага и за оказване на съпротива срещу орган на реда е привлечен 24-годишният Г.Д. от с. Винарско, област Бургас.

На 01.10.2022 г. обвиняемият транспортирал с товарен автомобил, м. „Форд“, 18 чужденци от сирийски произход да преминат в страната в нарушение на закона.

Около 22,10 ч., в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия”, полицейските служители подали сигнал за спиране на управляваното от него превозно средство. Г.Д. не изпълнил разпореждането им. Самокатастрофирал, изоставил автомобила, след което направил опит да избяга и оказал съпротива при задържането му.

Сред превозваните чужденци имало и 7 лица, ненавършили 16-годишна възраст.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на престъпните деяния.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Г.Д. е задържан за срок до 72 часа. Предстои произнасянето на съда по искането на държавното обвинение за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK