Нова спортна площадка откриха в Осмо СУ "Арсени Костенцев"

Снимки: Община Благоевград

Спортната площадка е изградена в двора на училището и е предвидена за игра на футбол

Нова спортна площадка бе открита днес в Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград.

На събитието присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов и Любен Милев, директорът на училището Сергей Биров и неговият екип, футболистът Светослав Дяков, ученици и гости.

Честта да открие площадката бе дадена на инж. Венелин Трошанов, който благодари на Министерството на образованието и науката, на досегашния градоначалник Румен Томов, фирмата изпълнител, строителния надзор и на целия екип, който е реализирал проекта.

Директорът на училището изказа своята благодарност към Община Благоевград за всички положени усилия, за да може днес да бъде открито красивото спортно съоръжение, мястото, на което ще тренират бъдещите шампиони на България.

Спортната площадка е изградена в двора на училището и е предвидена за игра на футбол.

Покритието на игрището е от изкуствена трева с посипка от кварцов пясък, монтирана върху армирана бетонова основа, с размери 16/26 м.

Проектът включва още изграждане на 6-метрова ограда около цялото спортно съоръжение, облагородяване на мястото около него, обособяване на места за отдих и изграждане на алея от тротоарни плочи. Спортната площадка е реализирана със съфинансиране от Министерството на образованието и науката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK