Деца учат сред природата - открит урок в Горски разсадник „Старият яз“ край Брезник

Снимки: ЮЗДП

Събитието е по идея на Нели Асенова, ръководител на клуба "Пътешественици из етнографията на Граово"

Учениците от 3 "а" и 3 "б" клас на СУ "Васил Левски", гр. Брезник, проведоха час на открито сред природата. Той се състоя в Горски разсадник "Старият яз" край града.

Събитието се реализира по идея на Нели Асенова, ръководител на клуба "Пътешественици из етнографията на Граово", с любезното съдействие на Държавно горско стопанство (ДГС) - Брезник. 

Урокът започна със стихове за гората в изпълнение на Милен Миланов. След това децата поднесоха цветя на паметника на заслужилия лесовъд, родом от брезнишкото село Режанци, инж. Стамен Димитров (1921 - 2006). Негова е заслугата за развитието на горското стопанство в България. 

Децата, заедно с техните учители, имаха възможността да се запознаят отблизо с различните видове растения и дървесни видове, отглеждани в разсадника. Те посетиха още Дендрариума и оранжерията за отглеждане на фиданки за залесяване и облагородяване. Техен домакин в обиколката бе Борислав Борисов - служител към ДГС - Брезник. 

В края на заниманието учениците получиха тематични подаръци - коренчета от растението "Калина", което да засадят в дворовете на своите домове. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK