В Народното събрание беше открит благотворителен коледен базар

Снимка: НС

Той е в подкрепа на деца с увреждания и на други благородни каузи

В Народното събрание беше открит благотворителен коледен базар. Събитието е в подкрепа на деца с увреждания и специални потребности, на жени, получили международна закрила, и на каузи, свързани с равнопоставеността на хора от проблемна семейна среда, с правото на труд и равнопоставеност на хората с психичноздравни трудности. Базарът ще подпомогне и инициативи за опазване на редки видове и застрашени места, за устойчив туризъм и екологичното образование.

Коледният базар откри заместник-председателят на Комисията по политиките за българите извън страната Елисавета Белобрадова. Нека народните представители не забравяме, че зад всяко нещо, изложено тук, стоят уязвими групи и хора, които истински работят за благото на обществото, подчерта тя.

Заместник-председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Илина Мутафчиева изрази подкрепата и вярата си в ефективното социално предприемачество. По думите й хората, пряко ангажирани с подобни каузи, действително променят заобикалящата ни среда и отстояват човешките права и ценности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK