Шишков: Няма да правим пиар акции на ГЕРБ

Снимка: МРРБ

ДНСК не е „бухалка“, защото фактите не могат да бъдат бухалка

„Днес разбрах, че ГЕРБ не ми вярват. А ние вярваме ли на ГЕРБ, след като на всички ни обещаваха, че магистрала „Хемус“ се строи, а се оказа, че не се строи, само е платена? Сега се държат все едно не са били никога на власт и до средата на 2021 г. не са живели в тази държава“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по повод изявление на представители на политическата партия.

Изключително важна е темата, която отворих още като заместник-регионален министър, за ремонтите, които са възлагани основно от ГЕРБ. Логично е да не бъдат доволни от фактите, които излизат, и аз да бъда виновен, което не ме притеснява, каза още регионалният министър. Логично е и аз да не мисля това, което мисли ГЕРБ. Той напомни, че голяма част от основните и текущи ремонти на пътища са възлагани през 2020 г. до лятото на 2021 г. – значи от ГЕРБ. След това всичко е възлагано от предишния редовен кабинет. Министърът допълни, че ще направи проверка дали има възлагания в мандата на сегашния служебен кабинет. Намирам за логично за тях лошият вестоносец да бъда аз, както и да съм виновен, коментира министър Шишков.

Предишните управляващи се държат така все едно не са живели в тази държава. Само че ние сме живели и всички знаем какво се е случило, каза още той. Регионалният министър отбеляза, че когато е започнал да говори за мащаба на незаконното строителство, бившият регионален министър г-н Нанков е открил предизборната си кампания с него.

Арх. Шишков каза, че явно политическата сила, която възложи незаконното строителство, не намери сила да направи така, че това незаконно строителство да бъде узаконено и обявено за търпимо. „Защото нямаме нужда от политически фойерверки, нямаме нужда да съборим незаконно строителство, макар и възлагано от политическа партия ГЕРБ. Имаме желанието да си ползваме инфраструктурата, която е на всички граждани на България“, заяви регионалният министър.

„Правя проверки и ще продължа да ги правя. Странното е защо сега, когато ГЕРБ не е на власт, говори за независими експертизи, което ме учудва, каза още министър Шишков. Ще направим проверки там, където считаме, че е необходимо. Вече направихме няколко и резултатите от тях коментирахме няколко месеца. Ще направим навсякъде, където е необходимо. Няма да правим пиар акции на ГЕРБ, за да може те да си правят предизборната си кампания в тази посока. Ще работим като експерти. Всичко, което излиза и ще продължи да излиза като незаконно строителство, е въпрос само на факти, а не на атака към политическата партия. За съжаление, те това са сътворили и това ще продължаваме да чуваме“, допълни той.

„ДНСК е институцията, която има изключителна роля в пускането на интерконектора, тя си върши работата и вади фактите, а не представлява „бухалка“, както смята г-н Нанков. Фактите не са бухалка. Самото понятие „бухалка“ може би отива за устата на някои политици, но не и на мен, поради тази причина ми е много трудно да го коментирам“, каза още в отговор на въпрос министърът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK