Кирил Петков сигурен, че ПП и ДБ ще са първи на изборите

Снимка: Infomreja.bg

Той посочи, че референдума за президентска република е измислен

Голямата битка са местните избори. Дори да не се намерят места за националните листи за предсрочните парламентарни избори на 2 април, се търсят 20 000 човека, които да поемат битката за местната власт. Ако обединим националните избори и местните избори в едно движение на обединяване на всички хора в кауза, надеждата ще се върне. Toва заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по Нова телевизия.

"Правосъдие за всеки" и "Спаси София" също биха могли да се присъединят към обединението в ДСБ, ДБ и ПП за предсрочните избори, смята бившият премиер. Всички имат жажда за промяна и осъзнаването, че проблемът се крие отзад със задкулисието.

Петков е сигурен, че ПП и ДБ ще са първа политическа сила на изборите с огромно мнозинство. В следващия парламент не само че ще сме първа политическа сила, но ще наложим правилата в политиката, категоричен бе бившият премиер. Петков подчерта, че с ДБ и "Спаси София" ще издигнат един общ кандидат за местните избори.

Той обясни, че задачата на ПП е в следващите 3 месеца е да върнат надеждата, че в България има добри сили, които могат да се обединят.

Кирил Петков посочи, че референдума за президентска република е измислен. Слави Трифонов се опитва да излезе от историята, но няма да успее, коментира той. Петков обаче уточни, че би участвал в дебатите за еврото и Еврозоната, чиито референдум се организира от "Възраждане".

По отношения на военната помощ за Украйна и разкритията в немското издание "Ди Велт", Петков посочи, че трябва да бъдем горди, че имаме позиция за Украйна, че сме били в осезаема помощ във важен момент за тях.

Във връзка с промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), касаещи механизма за главния прокурор и заместниците му, Петков заяви, че Народното събрание има още няколко дни в следващата седмица да се приемат и на второ гласуване промените в НПК да има механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците му. Ние ще бъдем там, за да видим те какво ще направят. Оттук нататък спираме да им се хващаме на калната бригада, която я организират и на поредните им театри, каза Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK