Гоцеделчевци отново се включиха в Националния поход "По пътя на Ботевата чета"

Снимки: ТД "Момини двори"

Участваха ученици от Първо и Второ ОУ в града

В 74-я Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ участваше и представителна група от Гоце Делчев. Организацията е дело на Туристическо дружество „Момини двори“ с финансовата подкрепа на община Гоце Делчев. Така беше продължена една дългогодишна традиция.

Походът има своите горещи привърженици предимно сред децата от основните училища. В него тази година се включиха 15 ученици от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ под ръководството на преподавателите Гергана Вълчева и Димитър Агов и 30 ученици от Второ ОУ „Гоце Делчев“, чийто ръководител беше Цветана Димова, подпомагана от представител на родителската общност - Мария Парапанова.

В похода за пореден път участваха и туристите ветерани Тодор Шишков, Петър Смилянов и Георги Касапов. Представител на Дружеството беше и абитуриентът Георги Марков.

По традиция туристите бяха посрещнати тържествено пред паметника на Христо Ботев в центъра на града. Председателят на ТД „Момини двори“ Димитър Балтаджиев връчи на всеки от тях удостоверение за участие в Националния поход. А на връх Околчица училищата и Туристическото дружество са получили грамоти от  БТС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK