Делян Добрев вижда два варианта след записите от Председателския съвет на ПП

Снимка: БГНЕС

Според него вариант едно е дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН

След първоначалния шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите. Според мен те винаги са били два. Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във фейсбук.

Според него вариант едно е дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, пише news.bg. Като плюсове в подобна сглобка той вижда стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритети и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на Продължаваме Промяната. Добрев подчерта, че минуса във вариант едно няма.

По думите му вариант номер две са нови избори.

Добрев посочва, че ако се стигне до там партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото, добави той. Големият минус в такава ситуация според него е че изборите ще са шести поредни и ще доведат до няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата.

Депутатът от ГЕРБ изтъкна, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. Това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото, поясни Добрев.

Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите!, допълни той.

Ако въпреки всичко, все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ, каза още Добрев.

Припомняме, че по-рано този месец ГЕРБ-СДС и ПП/ДБ постигнаха принципна договорка за правителство с втория мандат, където Николай Денков и Мария Габриел трябваше да бъдат премиери на ротационен принцип. Записите от председателския съвет на ПП, които депутатът Радостин Василев пусна на пресконферецния, обаче силно разклатиха шансовете за състваяне на кабинет. Мария Габриел обяви, че замразява преговорите с ПП/ДБ.

 

КОМЕНТАРИ