Кметът Паунов: Пътна инфраструктура и ВиК са отрязани от държавата

Снимка: Община Кюстендил

Кметът на Кюстендил с призив за вразумяване

За съжаление, преди две седмици, когато бях на среща в МРРБ, казаха, че одобряват заявленията ни за шестте села за финансиране на водопроводите, като ще ни изпратят официално писмо за потвърждение и проектиране. Онзи ден, с изключителна тревога, всички чухме, че тези пари, 500 млн. лв. за ВиК инфраструктура на общините, не са отпуснати.

Бях на среща и със зам.-министър Деляна Иванова, която потвърди, че Финансовото министерство отказва да финансира заложените проекти за тези 500 млн. лв. отново държавата се обръща в гръб към този изключително тежък сектор. Това обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той призова по най-бързият начин за вразумяване и финансиране на тези проекти.

„Обръщайки гръб на Общините, обръщаш гръб на всеки един от своите съграждани. С изключително огорчение наблюдават неглижирането на местните власти. Всички управляващи по трудния начин разбират нещата, че да дадеш 5 лв. навреме за общините, спестяваш 5000 лв. след това на държавата. Регионалното министерство имаше адекватно поведение, оказа се, че отново на прицел са гражданите, защото точно тези проекти трябваше да се финансират. Пътна инфраструктура и ВиК са отрязани, държавата отново показа, че отсъства, когато трябва да подкрепи своите съграждани“, коментира още кметът.

Той засегна и темата с отпадъците.

„За отпадъците – благодаря на всички, които през изтеклия четвъртък напълниха ваните на Цирковата площадка с пластмаси. Този четвъртък, призовавам отново да предават пластмаса и хартия. Търпим упреци, че едва ли не на ръба на закона сме се опитвали да решаваме проблема с отпадъците.

Както се опитват да нацепят държавата на трески, така искат да съсипят и Общината като цяло и отново гражданите да плащат. Упрекват ни, затова че на ръба на Закона спестявахме вашите пари, а сега съвсем законно готвят схеми, така че да ви ограбят.

Тази перверзия трябва да спре и в национален план да се решат нещата, цивилизовано и да престанат домогвания към, и срещу тежкия живот на кюстендилци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK