Намаляват цената на PCR теста в Пирогов

Снимка: Infomreja.bg

Зелените коридори там работят без почивен ден, а в Александровска - в събота и цялата следваща седмица

УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” намалява цената на изследването за доказване на SARS-Cov-2 от 100 на 80 лева. Целта е то да стане максимално достъпно за пациенти със симптоми и по този начин да се ограничи разпространението на заразата. Лабораторията разполага и с възможност за колективно тестване в различни пакети, включително и Семеен пакет до четирима души.

 PCR (Polymerase Chain Reaction) е метод за анализ, който към момента е приет  за „златен стандарт“ в лабораторната диагностика на този патоген и неговите модификации. 

Болницата “Пирогов”  разполага с количества от препаратите на Pfizer/BioNTech, Moderna и Oxford/AstraZeneca, за да продължи имунизацията на всеки, който пожелае. 

Ваксинационните зони в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” работят без почивен ден, включително събота и неделя. Желаещи защита срещу COVID-19  се премат между 08:30 и 17:30 часа. 

За „Зелен коридор” са обособени ваксинационните зони във фургона пред главния вход на „Пирогов” и Медицински център „Н.И.Пирогов” . Ваксинационният пункт в Директората ще очаква всички, които имат записани часове за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването. 

Мобилните ни екипи също са в готовност да имунизират колективи на място.Продължава имунизацията и съгласно Националния ваксинационен план. 

Зелените коридори в УМБАЛ "Александровска" продължават с трите ваксини и в съботния ден, а също и през идната седмица. Работното време на пунктовете за имунизация остава от 9.00 до 17.00ч. Записване не е необходимо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK