Задържаха 22-годишен мъж от Дряново за серия от кражби с взлом

Снимка: Infomreja.bg

Обрал църква и редица офиси

За 72 часа е задържан в следствения арест на затвора във Враца 22-годишен криминално проявен и осъждан от град Дряново, извършил 5 взломни кражби в Монтана през периода от 28 май до 31 май.Предстои Районната прокуратура да внесе искане за налагане на постоянна мярка за задържането му под стража.
В резултат на успешно проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ - Монтана, установили по горещи следи, че на 29 май той взломил входната врата на църквата "Св.св. Кирил и Методий" в областния град, откъдето извършил кражба на 743 лева от продажба на восъчни свещи и метален кръст.

През миналата седмица счупил още четири входни врати и проникнал в офиси на потребителска кооперация, козметична фирма и фирма за агропазарна информация на бул. „Трети март“ в Монтана, откъдето откраднал ваучери за храна, мобилен апарат "Сони Ериксон", парфюми и парични суми.

На 31 май взломил и врата на адвокатски офис в района. Криминалистите открили част от откраднатите вещи, ваучери и пари, които ще бъдат върнати на потърпевшите собственици.

Работата по случаите продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK