Няма риск за българите, които помагат край Пирот за цистерните с амоняк

Снимка: БГНЕС

България изпрати в Сърбия влак със специализирана техника и два 50-тонни крана

Инцидент с българска техника се е случил при изтеглянето на цистерните, пълни с амоняк, край Пирот, съобщи Нова тв.

България изпрати по молба на транспортното министерство на Сърбия влак със специализирана техника, както и два 50-тонни крана. Екип от 11 висококвалифицирани служители помагат за вдигането на общо четири от останалите цистерни, които все още бяха на железопътните релси. Именно вчера са изтегляни две от цистерните. "След втората цистерна килограмите натежават и пътят леко поддава", обясни Диляна Дойчинова от пресцентъра на транспортното министерство.

Няма информация за допълнително изтичане на амоняк вчера. Българският екип работи с предпазни средства. Изведени са и 11-те български служители, които работят на място. Все още не ги допускат да продължат да работят от съображение за сигурност, но се очаква, че в днешния ден ще се върнат на терен.

Очаква се до 10-11 януари да бъде възстановен транспортът в района и да се отпуши основният трафик към Европа. Заради аварията в края на миналата година в България са блокирани към 630 вагона.

Влак с 21 цистерни, пълни с амоняк, дерайлира в близост до Пирот, Сърбия. В следствие на инцидента двама души загубиха живота си, а 51 бяха настанени в болница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK