Цветелин Кънчев обясни ромския вот - страх от машините и стрес от Рашков

Снимка: news.bg

Според него е смехотворно твърдението на ГЕРБ, че ДПС захранва с гласове ИТН

Много добър нокдаун им направи на дилърите министър Рашков. Това заяви в студиото на БНТ Цветелин Кънчев, лидер на "Евророма". Той оцени работата на МВР като положителна. "Министър Бойко Рашков си свърши работата много добре - една част от парите стигнаха до дилърите, но не тръгнаха нататък."

Другото, което е намалило значително броя на ромския вот на последните избори, са машините и най-вече страхът сред ромите от излагация. Като са видели по телевизията как един човек пъха картата в климатика, и се уплашиха, обясни Кънчев.

По думите му, смехотворно е е твърдението на ГЕРБ, че ДПС захранва с гласове ИТН.

Проблемът, според Кънчев, е не купеният вот сред ромите, а купеният вот на българите. Иначе парите са същите и същите са хората: Този, който купува циганския вот, е същият, който купува и българския вот.

Цветелин Кънчев подчерта, че говори от името на "Евророма", а техният кандидат в листите на "Изправи се! Мутри вън!" е станал втори от 16-то място благодарение на преференции. "Това са гласове, реални."

Като добра крачка, крачка напред и консолидация на цялото общество определи идеята за министър по ромските въпроси на ИТН. Но в дългосрочен план е поредното парцелиране на българското общество и ромските възможности, тъй като това отново поставя разделителни линии. До този момент "под прикритие" много роми са успели в българското общество като полицаи, учители, съдии. Това трябва да става явно, легално и свободно, а не под прикритие. Ние всички сме на първо място българи, подчерта Цветелин Кънчев. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK