Египет въвежда изискване за QR код в сертификата за PCR тест

Снимка: Infomreja.bg

Децата под 6-годишна възраст са освободени от изискването за представяне на PCR тест при влизане в страната

Считано от 18 юни 2021 г. египетските власти ще изискват в представяния от пристигащите сертификат за негативен PCR тест да съдържа задължително QR код вместо печат от лабораторията. Без QR-код, документът няма да се признае за валиден от местните власти.

По информация на посолството ни в Кайро сертификатът трябва да съдържа часа и датата на вземане на пробата, вида на теста (RT - PCR) и да бъде издаден от оторизирана лаборатория. Приема се на арабски или английски език, като документът следва да бъде представен и в оригинал на хартия. Копие няма да се признава.

Без промяна остават изискванията за представяне на удостоверение с негативен резултат от PCR изследване за COVID-19, направено в страната на отпътуване до 72 часа преди излитане на директния полет до Египет. Пътниците, които пристигат от Япония, Китай, Тайланд, Северна и Южна Америка, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Южна Корея, както и от лондонското летище „Хийтроу“, летищата в Париж или Франкфурт, могат да представят на властите сертификат с негативен резултат от PCR изследване за COVID-19, направено до 96 часа преди времето на излитане на полета им за Египет.

Пътниците, които пристигат на международните летища „Шарм Ел-Шейх“, „Таба“, „Хургада“ и „Марса Алам“ и не разполагат със сертификат за PCR изследване за COVID-19, могат да направят медицинското изследване при кацане на някое от изброените по-горе летища. Тестовете се извършват от компетентните египетски власти срещу заплащане в размер на 30 щатски долара или еквивалентна сума в други валути.

Децата под 6-годишна възраст са освободени от изискването за представяне на PCR тест при влизане в страната.

Все още не е разрешено влизането в Египет при представяне само на документ за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, както и документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19.

При нужда от съдействие, българските граждани в Египет могат да се свържат с българското дипломатическо представителство в Кайро на следните телефонни номера: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77, както и на дежурен телефонен номер за спешни случаи в извънработно време: + 20 122 317 1991, а също и на имейл адреси: [email protected]; [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK