НАП спря внос на машини за преработка на тютюн и производство на цигари

Снимка: НАП

Спрян е тир с гръцка регистрация

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за нелегален внос на поточна линия за преработка, производство и пакетиране на цигари. Около 21:30 ч. на 2 ноември камион с гръцка регистрация, пътуващ от южната ни съседка към Унгария, е бил спрян за проверка при влизане в страната ни на граничен пункт Кулата.

По документи тирът превозвал близо 8 тона оборудване за опаковане на пелети. При оглед на камиона служител от „Фискален контрол“ забелязал посипан смлян тютюн по пода на каросерията. Това станало причина за детайлна проверка на превозваната стока. В някои от пакетите, опаковани с бяло непрозрачно фолио, инспекторите открили части за сглобяване на машини за преработка на тютюн, други са били пълни с тютюн, а две от палетата съдържали цигарена хартия.

Фискалните контрольори уведомили служителите на Агенция „Митници“ и „Гранична полиция“, които повикали и разследващи полицаи. На следващия ден е направен повторен оглед на камиона и по случая е образувано досъдебно производство. 

От обясненията на гръцкия шофьор става ясно, че стоката е трябвало да бъде преместена на друг тир в Благоевград, след което да продължи пътя си към Унгария. Според фискалните инспектори на НАП, поточната линия и суровините са били предназначени за България или друга страна от ЕС, а с тях най-вероятно са щели да се произвеждат цигари без бандерол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK