ГЕРБ искат предсрочни избори, но не съвсем

Снимка: БГНЕС

Трудно ще се стигне до сценарий, при който кабинетът ще падне, поне с оглед на текущата ситуация, прогнозира вторият човек в ГЕРБ

В чисто политически аспект ГЕРБ има полза от това кабинетът "Петков" да влезе в още кризи и да се провали, но националният интерес изисквал незабавна смяна на управляващите ни. Това коментира заместник-председателят на партията на Борисов пред БТВ.

"В политически, конюнктурен план - да, имаме интерес "промяната" да бъде доведена докрай, но в национален план - не", каза той.

Трудно ще се стигне до сценарий, при който кабинетът ще падне, поне с оглед на текущата ситуация, прогнозира вторият човек в ГЕРБ. Това би се случило единствено при тежък раздор в коалицията, както и тежък обществен натиск. Бившите управляващи обаче са категорични - няма да организират партийни протести с искания за оставка.

Съзирала се и сериозна липса на компетентност от страна на премиера Петков. "Когато една кола се движи нанякъде, е нормално на шофьорското място да седи най-компетентният човек. Това сега очевидно не е така, защото премиерът ни е най-малко подготвен да управлява автомобила. Най-лошото обаче, че отнякъде - отляво или отдясно, някой се опитва да му върти волана в друга посока", във типичния си метафоричен стил описа, според него, състоянието на властта Дончев.

Заместник-председателят на ГЕРБ отново постави основните въпроси, в които партията вижда корупционни схеми - сделката за батерии и участието на фирмата Gemcorp в енергетиката ни, както и газовите сделки, в които отново партията на Борисов съзира лобизъм и изтичане на бюджетни средства.

Към МВР, а не към прокуратурата ще подават ГЕРБ сигналите си. "Това е тест дали все още има някакви имунни сили в тази ситуация. И дали МВР ще се справи толкова усърдно, както например в гоненето на опозицията".

Единствено и само в български интерес е било изграждането на "Балкански поток" от бившето управление на Борисов. Нямало и казус с намерения от МВР джип, подарен от фирмата, изградила тръбата "Аркад" в дома на пиара на Борисов Севдалина Арнаудова.

"Нито тя, нито той (съпругът на Арнаудова, работещ в "Булгаргаз") са отрекли такова нещо. Доколкото знам, дружеството при изграждането на инвестицията е наело или купило автомобили, които в последствие е дало да се ползват на ведомствени дружества", обясни Дончев. И подчерта - подобни превозни средства имало и в няколко министерства, като те се ползват по служба, а логично било и служител на "Булгаргаз" да управлява такова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK