ЦИК назначи Тодорка Скрипкина за председател на РИК - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Илиян Хаджийски и Мария Чочова са зам.-председатели

ЦИК назначи Тодорка Илиева - Скрипкина за председател на Районната избирателна комисия в Кюстендил, след като партиите не постигнаха съгласие на проведените консултации при областния управител инж. Александър Пандурски. Тя е предложена от ИБГНИ. За зам.-председатели са назначени Илиян Хаджийски /ИТН/ и Мария Чочова /БСП/, а секретарското място заема Венцеслав Механджийски /ГЕРБ/.

ОТ ЦИК посочват, че е постъпило писмо от областния управител на област Кюстендил с вх. № ПВР-05-2\13 от 19.09.2021 г. на ЦИК. Към писмото са представени протокол от 19.09.2021 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.

На консултациите са участвали надлежно упълномощени представители на всички парламентарно представени партии и коалиции.

На проведените консултации при областния управител не е постигнато съгласие между участниците по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски, съобщават от ЦИК.

С писмо вх. № ПВР-05-2\13 от 23.09.2021 г. областният управител на област Кюстендил изпраща на Централната избирателна комисия постъпило при него заявление от Цветанка Емилова Харалампиева, с което същата моли да бъде освободена като член на РИК – Кюстендил.

С писмо областният координатор на БСП за България уведомява на мястото на Цветанка Емилова Харалампиева да бъде назначена посочената за резервен член Симеонка Асенова Велкова-Манова.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK