Откриха канабис у 16-годишен младеж от Марикостиново

Снимка: МВР, архив

Наркотици са намерени и у 24-годишен мъж от Благоевград и 20-годишна жена от Кюстендил

През вчерашния ден полицейски служители на РУ-Петрич, са провели специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

Проверено е жилище в село Марикостиново, обитавано от 16-годишен младеж от селото, в което е открита найлонова чанта, съдържаща сухи тревисти съцветия с общо тегло около 510 грама, които при направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

В хода на извършена около 10:00 часа на 26 октомври в района на ул. „14-ти полк“ в Благоевград проверка на 24-годишен благоевградчанин, от полицейски служители на Второ Районно управление в града е намерена и иззета около 0,41 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

Около 02:00 часа тази нощ в Благоевград полицейски служители на Второ РУ-Благоевград, проверили лек автомобил „БМВ“ с 18-годишен водач от Сандански и пътуващите в него 37-годишен мъж от село Лешница и 20-годишна жена от Кюстендил.

У пътничката е намерено и иззето полиетиленово топче, съдържащо около 0,19 грама амфетамин.

Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK