Стоянов: Стотици деца в Благоевград остават без зали за тренировка

Снимка: TV Darts, стопкадър

Сградите в парк „Македония“ в Благоевград са забранени за ползване от държавата

Сградите в парк „Македония“ в Благоевград са забранени за ползване от държавата.

Кметът на Благоевград обяви при изказване извън дневния ред на сесия на ОбС, че стотици деца остават без „дом“, в който да провеждат тренировките си.

Стоянов се обърна към съветниците с думите: „Това е обществен казус и могат да възникнат проблеми от него“, и обясни, че е длъжен пръв да запознае съветниците с проблема.

 Стоянов даде хронология на темата за т. нар. „бившите казарми“.

ОбС дава съгласие за изготвяне на ПУП и отреждане на имота за построяване на интерекспо център, спортна зала и храм.

Главният архитект е разрешил изработването му и заповедта е влязла всила. Така са преотредени три сгради - в музей, център и зала за спорт. Сменено е само предназначението на сградите.

След кореспонденция с МРРБ и областния управител е заявено, че Общината е изпълнила задълженията си към МС изцяло.

Въпреки което по сигнал на областния управител е изпратена проверка от РДНСК на сградите. Проверката е установила, че не са се извършили строителна-монтажни работи.

На 4 януари е изпратена комисия от ДНСК София, която да провери работата на РДНСК. Това денят, в който Стоянов е бил на среща в МРРБ по темата за полковнишкия мост.

Писмо, изпратено до кмета, уведомява, че не трябва да се ползват трите сгради.

Стоянов заяви, че това писмо нито е заповед, нито уведомление.

По този начин излиза, че това е отговорът на държавата към Общината. И в двете зали тренират над 425 спортисти. С това писмо, което се подава, се опитва да се осуети тренировъчната дейност на децата. Всички ние заедно сме извършили действия, необходими да си изпълним ангажимента, който имаме. Тези зали не са ремонтирани, няма причина да се каже да не се ползват. Сигурна съм, че това писмо ще падне, защото съдът ще го анализира. Надявам се ние заедно да се обединим около тази кауза. И тук не става дума за политика, защото Благоевград не е нито на кмета, нито на областния управител, а Благоевград е на хората, каза Стоянов.

Като администрация кметът каза, че ще бъдат предприети правни действия.

Сесията на ОбС-Благоевград, продължава с дневен ред, съставен от 42 точки и още две извънредни. Едната е свързана с откриването на денонощна аптека в града.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK