Кметът Паунов удостои с почетния знак олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика

Снимки: Личен архив

Почетният знак на Общината получиха Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова

Кметът на Кюстендил удостои с почетен знак олимпийските шампионки по художествена гимнастика – Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

"Днес приемаме няколко изящни същества, които съумяха да променят нашето сиво ежедневие през последната година.

Преди повече от пет години Симона, Лаура, Ерика,Стефани, Мадлен и треньорският екип влязоха в спортната зала със задачата да променят гимнастиката и целия спортен свят. И започнаха с огромна решителност и упорство, стъпка по стъпка да го правят с хилядите дни и нощи изпълнени с емоции и лишения, с много радости и тревоги, които ги съпътстваха във всеки един миг.

Към този момент се молехме те да станат звезди. Неочаквано в една августовска сутрин, която никои от нас няма да забрави, от страната на изгряващото слънце когато слънцето изгряваше над родната ни земя изгряха пет нови слънца. С тези думи се обърна към олимпийските ни шампионки", кметът на града Петър Паунов.

Той посочи още, че тази светлина, на тези слънца, е божествена светлина и не е случайно, че срещата им е точно когато Общината се подготвя да почете празника на Божията майка и Пресветата Дева на 15-ти август.

„Кюстендил като специална частичка от това огромно гимнастическо, изпълнено с любов сърце е щастлив да Ви приветства днес и за в бъдеще да знаете, че е Ваш дом.

Да изразим огромната си благодарност за това, че така щедро ни дарявате със своята чистота, за да бъдете вечни единствени и неповторими, там на върха“, обяви още кметът.

От своя страна председателят на Общински съвет – Кюстендил, Иван Андонов, връчи на всяка една от наградените детска рисунка от международния конкурс „Пролет върху листа“.

Олимпийската шампионка, Почетен гражданин на Кюстендил и "Спортист на годината" на община Кюстендил за 2021 г. - Ерика Зафирова сподели:

"За мен на първо място е невероятна чест, че "Златните момичета" са тук в нашия прекрасен град Кюстендил и искам да благодаря на нашите ръководители, че избраха град Кюстендил, за да направят това събитие толкова красиво, както и че продължаваме да мотивираме децата да спортуват - без значение дали масов спорт или професионален. Искам да благодаря на всички вас, както и специално на Община Кюстендил, за топлото посрещане! Благодаря ви! "

Диамантените момичета са в областния град по проект „Яж, движи се и обичай! - програма, която цели да насърчи младото поколение да живее здравословно, хората да имат физическо, психическо и емоционално здраве!

"Понеже смятам, че колкото и грозно да звучи, нашата държава е абдикирал в масовия спорт, се радвам, че тези 6 момичета подкрепиха проекта и те ще бъдат нашето острие!

Следващия месец ни предстои и Фестивал в гр. София от 23.09 до 25.09.22г, на който искам да поканя всички вас! Там ще дойдат всички наши прекрасни девойки, ще има още много известни спортисти и артисти, с които искаме да предизвикаме младото поколение към един различен, здравословен, хубав начин на живот! Благодаря ви още веднъж!", разясни Камелия Дунавска - ръководител на проекта. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK