Четирима студенти от АУБ катастрофираха с джип край Благоевград

снимки: infomreja.bg

Четирима студенти от Американския универсиет в България са катастрофирали с джип Мерцедес край Благоевград. Инцидетнтът е станал минути преди 5 ч. тази сутрин на пътя за ГКПП „Станке Лисичково”.  Джипът е със софийска регистрация. Управлявал го 21-годишният новозеландец  Донатан Айкин. На ляв завой водачът изгубил контрол и автомобилът излязъл вдясно от пътя, след което с рязка маневра наляво джипът отново се върнал на платното. Колата обаче започнала да превърта гумите на асфалта, отклонила се наляво и излизайки от пътя започнала да се търкаля по 20-метров скат.

Джипът се преобърнал, като счупил няколко дървета, след което се приземил отново на гумите си. При преобръщането от джипа изпаднал 19-годишният столичанин Мартин, който е със счупена ключица. Наранявания получил и 19-годишният Георги, с когото Мартин се возел на задната седалка.

До водача Донатан Айкин, на предната седалка, е пътувало и момиче, двамата са невредими. След като се измъкнали от катастрофиралия джип, четиримата тръгнали пеша в посока хипермаркет "Метро" край Благоевград, откъдето си взели такси. Двамата пострадали отишли в благоевградската болница да търсят лекарска помощ, а водачът Айкин и момичето се прибрали в общежитието.

По първоначални данни и четиримата са студенти пърокурсници в АУБ, където новата академична годна започна преди дни. Предстои оглед на местопроизшествието, след което катастрофиралият джип ще бъде изтеглен.

По непотвърдена информация двамата приети в болница са употребили алкохол, тепърва ще се издирва водачът Айкин, който е с адресна регистрация в София, за да му бъде взета кръвна проба за алкохол.

По случая във Второ РУП е образувано дознание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK