Постоянен арест за каналджия, спипан да превозва афганистанци край Димитровград

Снимка: Infomreja.bg

Крайната цел на чуждите граждани била да стигнат до Сърбия

По искане на Районна прокуратура–Хасково-Териториално отделение-Димитровград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г., на 58 г. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.281, ал.2, т.1 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс -  за това, че на 01.12.2022 г. на автомагистрала “Марица“ в землището на с. Крепост, общ. Димитровград, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт, петима граждани на Афганистан да преминават в страната в нарушение на закона.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Форд Мондео", с български регистрационен номер.

На 1 декември 2022 г. около 15,15 ч. на автомагистрала “Марица“ в землището на с. Крепост, общ. Димитровград, служители на РУ-Димитровград, спрели за проверка лек автомобил, марка „Форд Мондео", управляван от Г.Г.  Той се движел в посока към гр. София.

В колата пътували петима мъже, граждани на Афганистан, без документи за самоличност. Те трябвало да бъдат транспортирани до гр. София срещу възнаграждение. Крайната цел на чуждите граждани била да стигнат до Сърбия.

Към момента се провеждат активни действия по разследването. Определението на Районен съд-Димитровград подлежи на обжалване пред Окръжен съд–Хасково. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK