Баня отпразнува „Празника на моето село“

Снимки: Община Разлог

Специален гост на празника бе Петър Стоянов - президент на Република България (1997-2002)

С празничен концерт, много вълнение, туптящо сърце и поглед към бъдещето Баня отбеляза „Празника на моето село“.

По традиция, в първата събота на месец юли банялии от всички краища на страната се събират в родното си гнездо, за да се повеселят и отбележат празника на своето родно място.

„Празникът на моето село“ започна с „Песен за Баня“, а след нея кметицата на село Баня - Магда Първанова, приветства всички присъстващи: “Баня живее с пулса и мечтите на всеки един от нас и нека независимо от предизвикателствата на времето, гледаме напред с позитивизъм и надежда. Нека имаме здраве и сили, вяра и увереност за доброто бъдеще на нашето село".

След емоционалното слово, думата бе дадена на временно изпълняващия длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов: „Празникът на моето село“ ни обединява с дълг към миналото, традициите и вяра в бъдещето. Ние виждаме хубостта на родния край така, както ничии други очи не могат да я видят. Плодовете на родната земя и нейните извори са нашият символ за живот, успех, благополучие и благословение за нашите деца. Искам от сърце да благодаря на всички банялии , които с истинска принадлежност, като към свой дом отдават грижи и работа, любов и отношение и с прословутата местна гостоприемност приемат гости, пазят традиции и достойно славят родното място. Пред нас, като общинско ръководство предстои още много работа и вероятни ни очакват и трудности, но силно вярвам, че с общи усилия и добри дела ще допринесем за развитието и просперитета на село Баня. Нека единни и устремени в името на добруването и развитието на село Баня с постоянство и любов продължим да градим и претворяваме“.

Празничната програма, подготвена от самодейците на НЧ "Просвета-1908", включваше палитра от стилове, която постоянно люшкаше хората в миналото с хубавите народни песни, огласящи Баня от незапомнени времена, и в бъдещето, със съвременните танци и песни, които младото поколение с толкова голямо вълнение изпълнява. Хванати ръка за ръка, самодейците образуваха туптящото сърце - сърцето на Баня и от чистите, невинни ръце на милите ни деца, излетяха гълъби, за да покажат, че Баня ще се извисява високо в мир, любов и хармония. Народната певица Ирина Паскалева весели стотиците жители и гости, дошли на площада в Баня. Празничният концерт завърши с кръшно хоро, с пожелание за здраве и просперитет на любимото родно село Баня!

Специален гост на празника бе Петър Стоянов - президент на Република България (1997-2002). Събитието бе уважено още от Иван Гюров - зам.-кмет по икономически и правни въпроси на Община Разлог, кметове на населени места от община Разлог, редица общественици и гости на село Баня.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK